Milyen ránc- vagy szövetkiegészítésre van szükségem?

A redő vagy szövet hozzáadása határozza meg, hogy hány méter széles szövet van a kész függöny szélességének egy méterére. Így a 100% -os redős hozzáadás azt jelenti, hogy 2 m széles szövet használható 1 m kész függönyhöz. Minél nagyobb a redők hozzáadása, annál sűrűbb, nagyobb vagy több hajtogatás van a kész függönyben. Másrészt a 0% -os redő hozzáadása sima, ráncmentes függönyt jelent. Az ajánlott anyagkiegészítések a következők:
  • legalább 80% olyan szövetek esetében, mint a bársony, csalán, molton
  • legalább 100% otthoni függönyökhöz
  • legalább 200% függönyszövetek, például voiles esetén
Textíliák sima, ráncok nélkül Zúzás vagy tapétázás gyűrődés
Ha alacsonyabb kiegészítéseket használ, az eredmény általában ritka és olcsó. Ha a textil ráncok nélkül készül, akkor ajánlott teljesen nyúlni, azaz minden oldalról. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk, hogy a nem kívánt hullámok ne váljanak láthatóvá. Ez a fajta gyártás biztosítja a legpontosabb és legszebb hajtogatásokat. Ha a függönyöket mobil alapon használják, az ilyen típusú redő azzal az előnnyel is jár, hogy a tiszta kendő mindig azonnal és további munka nélkül jön létre a telepítés után.
Óvakodjon a legeltetési fénytől vagy az oldalsó lámpától sima és nem feszített szöveteken és fóliákon: Ha a simán használt textíliákat nem lehet nyújtani, akkor mindenképpen kerülni kell a legeltetést vagy az oldalsó fényt. Ez a fénybeesés árnyékokat hoz létre, amelyek minden egyenetlenséget, függetlenül attól, hogy milyen kicsi, nagyon jól láthatóvá tesznek. Ez vonatkozik a diákra is.
Fektetett gyűrődés vagy csapszeghajtás Automatikus összecsukás
Der Ausdruck Stiftfalte stammt aus dem Heimbereich, wo diese Art von Falten tatsächlich dünn wie Bleistife gefertigt werden. Bei Großvorhängen wie auf Bühnen üblich, hat die Falte eher die Dimension eines Rohres als die eines Bleistifts. Die Falten entstehen durch das Zusammenhängen von jeweils zwei Ösen. Diese Art der Faltenbildung ist sehr effizient. Ein weiterer Vorteil besteht darin, dass bei mobilem Einsatz das Textil wahlweise auch glatt verwendet werden kann. Az automatikus hajtások különböző megjelenésűek lehetnek. Ennek döntő tényezője az automatikus összecsukható szalag típusa. Ezeket a speciálisan szőtt szalagokat először simán varrják a textilre. Ezután meghúzzák az integrált húzózsinórokat - a redők automatikusan előre meghatározott pontokon alakulnak ki előre meghatározott redőkben.