1. A színpadi bársony csomagolása és átvétele méterenként:

Minden szakaszmagot, amelyet méterenként szállítanak, gondosan szállítódobozokba csomagolnak. A szállítódobozokat mindig fekve és raklapokra rögzítve szállítják.

FIGYELEM: Az áru átvételekor kérjük, győződjön meg arról, hogy minden szállítódobozt fekve és összekötve szállítanak.
Ha nem ez a helyzet, kérjük, ezt azonnal jelezze a továbbítási dokumentumokon!

Ha a szállítódobozok lazán érkeznek, valószínű, hogy a dobozokat szállítás közben függőlegesen szállították vagy tárolták. Ez visszafordíthatatlan károkat okoz a színpadi irodában. Az egyértelmű jelek a zebraszerű / harmonikaszerű ráncok és nyomáspontok, amelyek ismétlődően ívben futnak az egyik vagy mindkét szélén.


Ezek egyértelmű szállítási károk, amelyeket a szállítmányozónak/szállítmányozónak viselnie kell. A vevő azonban ezt csak akkor érvényesítheti, ha az áru átvétele után azonnal megjegyzi a dobozok laza érkezését a továbbítási dokumentumokon, vagy teljesen megtagadja azok átvételét.
Sérülés akkor is bekövetkezhetett, ha a dobozon nincs kívülről felismerhető sérülés! Továbbá a Tüchler Bühnen- &Textiltechnik GmbH Általános Szerződési Feltételeinek 10. pontja változatlan marad.

2. Színpontosság és fényvisszaverő csíkok - adja meg bársonyának a szükséges időt a regenerálódáshoz!

A festés minden gondossága ellenére a kisebb színeltéréseket technikai okokból nem lehet teljesen elkerülni. Ez vonatkozik egy és ugyanazon festőtételre is. Az enyhe színeltérések, különösen azok, amelyek nem, vagy alig lennének felismerhetők, ha a bársonyt redős függönyökké dolgoznák fel, nem jelentik a színpadi iroda értékének csökkenését.


A halom szöge eltérő lehet a tekercs során. Ennek oka a színpadi bársony tekercselése, és a beeső fény eltérő visszaverődéséhez vezet. Ez egy olyan színsorozat (= lassú, de egyenletes színtónusváltozás egy tekercsben) benyomását keltheti, amely a valóságban nem létezik. Ez nem jelent értékvesztést.


A tárolt színpadi magokat a csomagolási folyamat pillanatától anyaghoz kapcsolódó relaxációs folyamatnak vetik alá. Ez mikromozgásokhoz vezet. Mivel a színpadi bársony csak egy irányba mozoghat a görgő szöges halom iránya miatt, nem kör alakú görgők jönnek létre. Ezek a kerek tekercsek rendszeresen jól felismerhető széleket mutatnak, ami azt a benyomást kelti, hogy a színpadi bársony szabálytalanul van feltekerve. Ebben a szélben a halom szöge rendszeresen nagyon különbözik a bársony troll kerek maradék részétől. Ennek eredményeként rendszeresen jól látható, de reverzibilis fényvisszaverő csíkokat okoznak. Ezek a fényvisszaverő csíkok nem jelentenek értékcsökkenést.

Haus der Musik Innsbruck

A halom egy idő után kiegyenesedik, a meglévő beltéri klímától függően. Csak akkor lesz teljesen helyreállítva a bársony egyenletessége és teljessége.

Ez a folyamat gyakran hetekig is eltarthat. Ha a hosszabb helyreállítási idő ellenére továbbra is tükröződő csíkok vagy tükröződés által kiváltott színszekvenciák vannak jelen, a halom helyreállításának folyamata lerövidíthető vagy támogatható könnyű gőzöléssel és kíméletes ecsettel a halom irányába.
Kérjük, vegye figyelembe: erősen fűtött helyiségekben ez a folyamat a páratartalom hiánya miatt meghosszabbítható.

3. Bársony konfekció

A függöny bársony halom hosszirányban van irányítva. Ezért összeszerelhető úgy, hogy a halom "felfelé" vagy "lefelé" irányul. Ha a cölöp irányát az ügyfél nem határozza meg kifejezetten, a Tüchler a "felfelé" cölöpirányú függönyöket gyártja. Ez vízszintes nézetben mély megjelenést kölcsönöz a színnek. Az esetlegesen jelen lévő nyomáspontok vagy fényvisszaverő csíkok így vizuálisan kevésbé hatékonyak.


Ha az ügyfél kérésére a bársony úgy van összeszerelve, hogy a cölöp iránya lefelé nézzen, az ügyfél viseli a fényvisszaverő csíkok és nyomáspontok tisztább láthatóságának kockázatát.
A kész bársonyfüggönyöknek időre van szükségük ahhoz, hogy lógás után helyreálljanak. A meglévő beltéri klímától függően a halom csak egy idő után kiegyenesedik. Csak akkor áll helyre teljesen a bársony fénye és teljessége. Ez a folyamat hetekig is eltarthat, és nem minősül értékcsökkenésnek.

Ha a hosszabb helyreállítási fázis ellenére még mindig vannak nyomáspontok, a cölöp visszanyerésének folyamata lerövidíthető vagy támogatható könnyű gőzöléssel és kíméletes fogmosással a halom irányába. Megjegyzés: erősen fűtött helyiségekben ez a folyamat tovább meghosszabbítható a páratartalom hiánya miatt.
A bársony megjelenése és színe a függöny magasságától és a néző látószögétől függően változhat a különböző fényvisszaverődések miatt.

4. Gyorsaság

A Tüchler bársonyai magas színvonalon vannak festve a fényállóság szempontjából is. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy egyetlen szövet sem teljesen könnyű. Minden színezéket és rostot károsít a napfény. Különösen akkor, ha napfény esik, ezért a színpadi magokat újra kell bélelni. Ha a hátlapot nem az ügyfél bízza meg, a Tüchler mentesül minden ebből eredő kár-, felelősség- és szavatossági igény alól.

5. Áttetszőség!

Általában a bársony nem tökéletes áramszüneti anyag. Az úgynevezett "tűszúrások", amelyek nappali fényben vagy mesterséges háttérvilágításban láthatók, kisebb szövési szabálytalanságok, amelyeken keresztül a fény ragyoghat. Ezek a szabálytalanságok a tervezésből adódnak, és nem jelentik a színpadi iroda értékének csökkenését.

Ebben az összefüggésben kérjük, vegye figyelembe Általános Szerződési Feltételeinket is.

AÜ 180723