A jó vetítések / prezentációk, amelyeket "fényes eseményként" nyomnak a nézőre, nemcsak nagy, szép képet igényelnek, hanem azt a képességet is, hogy minden részletben jól felismerjék azt, és gyorsan és kényelmesen feldolgozhassák.

Mivel az összes bemutatott tartalom lényeges részét az emberi néző vizuálisan, a szemen keresztül érzékeli és dolgozza fel, a vetítés / prezentáció sikere elsősorban attól függ, hogy a projektor és a képernyő optimálisan alkalmazkodik-e ehhez a korlátozott, emberi észleléshez.

Az emberi optikai érzékelés mellett az egyéb technikai feltételek, például a környezeti fény, a helyiség geometriája és a projektor teljesítménye a vetítésekben is eltérőek lehetnek.
Jelenleg ezek a DIN 19045, T1-T7 szabványokban vannak meghatározva, és minden Tüchler vetítőfelület / termék alapját képezik.

Ezenkívül a Tüchler házon belüli méréstechnikája kíséri ügyfeleink minden folyamatban lévő új termékfejlesztését és projektjét ennek a DIN szabványnak megfelelően.

Optimale Informationsbearbeitung

A sikeres prezentáció/projekció alapvető "sikertényezői"

megköveteli – a DIN19045 szerint – a tényezők megfelelő optimalizálását:

Nézőterület (geometria / méret), képernyő (fényerő-növekedési tényező) és projektor (fényintenzitás/ANSI lm)

Kilátó területe (DIN 19045 T 1)

Ha lehetséges, az első üléssor és a vetítővászon közötti távolság nem lehet kevesebb, mint a tervezett vetítővászon méterben kifejezett felületének szélessége.
Csak így lehetséges a néző számára, hogy gyorsan és fáradtság nélkül megragadja és feldolgozza a teljes vetített képbenyomást.

A leghátsó üléssor és a vetítési felület közötti távolság nem haladhatja meg jelentősen a felület szélességének 6,0-szeresét, hogy az összes vetített részlet könnyen felismerhető maradjon a néző számára. Ideális esetben az oldalirányú látószögek a vetítési tengelytől jobbra/balra eső látószögek alapján egyik esetben sem haladhatják meg a 40°-ot, hogy a nézők kényelmesen érzékelhessék a megjelenített kép optikai észlelt torzulásait a képfeldolgozás során korrigált képen.

ANSI-Lumen_DE
Projektionsendformat_DE

A képernyő tükröződésének minősége (fényerőnövekedés – tényező)

Mivel nem is lehetséges minden tervezett vetítéshez megvalósítani a "DIN látóteret", a Tüchler vetítési felületeket kínál
különböző fényvisszaverő bevonatok. Ezek optimalizálják a vetített képek érzékelhetőségét a képernyőkön olyan nézőfelületek/helyiségek számára, amelyek pl.: keskenyebbek, de lényegesen mélyebbek
a megcélzott 40°-nál szélesebbnek kell/kell lenniük/jelentős, zavaró környezeti fénnyel kell működniük. Ez jobb fényerőt, nagyobb kontrasztot és optimális, természetes
A színvisszaadás sikerült. A DIN 19045 ezért 3 különböző reflexiós bevonatot határoz meg a minőségi képernyőkhöz a mért visszaverődési érték szerint
(brigthnessgain faktor). Ebből a célból a brigthnessgain-faktort laboratóriumi körülmények között határozzák meg egy eredetileg értékelt mérési standarddal összehasonlítva:

D típus (szórtan tükröződő képernyő)

A beeső vetítési sugár minden szögben egyformán intenzíven tükröződik.

TypeD

S típus (tükörvisszaverődés / tükörvisszaverődés.. M típus)

A beeső vetítési fénysugár lehetőleg nagyobb intenzitással verődik vissza, legfeljebb 45°-os oldalszögig (tükörszög visszaverődése) Ennek a csoportnak egy speciális típusa a kiegészítő polarizáló fényvisszaverő képfal bevonat a 3D vetítésekhez.

TypeS

R típus

Az ütköző, átadó vetítő fénysugarat eloszlás / intenzitás szempontjából mérik az átlátszó anyag hátoldalán = néző oldalon.

TypeR

Projektorleistungen (ANSI lm) kontra Bildwandbeschichtungen (fényerő-növekedési tényező)

Egy előadás során gyakran elkerülhetetlen az idegen fény / zavaró fény hatása. A szükséges vizuális kapcsolat a közönséggel,
valamint elengedhetetlen lehet a jegyzetelési körülményekhez szükséges elegendő fény. A zavaró fény árnyékolása (szobai fény / napfény)
nem mindig optimalizálhatók. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a következő tényezőket kell figyelembe venni a projektor és a vetítővászon kívánt méretének kiválasztásakor:
Felhívjuk:
Minden tervezett m²-es vetített képhez legalább 4-5 x annyi fénykibocsátást (ANSI lm) kell biztosítani a projektorból,
hogyan éri el még mindig az elkerülhetetlen idegen fény/interferencia fény a képernyő felületét.

Projektor
Projektor_Beispiel_DE

Ellenkező esetben a vetített kép színének és kontrasztjának hiánya lesz, ami megnehezíti az észlelést.
Mivel ezek a nagyobb vetítőfelületekre vonatkozó célértékek a projektorszolgáltatások részéről gyorsan elérik korlátaikat, az "ökölszabály" érvényes: A 10 m² összterületnél nagyobb vetítővásznak esetében az S típusú reflexiós jellemzőkkel bevont felületek már nem használhatók kizárólagosan. Ebben a kiválasztásban és tervezésben
A Tüchler csapata örömmel biztosít Önnek kompetens partnert.

AÜ 180723